Handen på hjärtat, hur många prylar har du hemma som du egentligen inte gillar? Eller saker du av någon anledning ”bör? ha framme, såkallade dåligt-samvete-saker. Det finns egentligen ingen bättre tid på året, då du är så ”open minded?som efter julen, när du tröttnat på alla julgrejer, och de har/skall bytta plats mot det ”vanliga? Organisera och ställa i ordning till som det brukar vara, känns skönt. Det är NU du skall tänka Feng shui och se dig omkring hemma, med kritiska ögon och känna efter.

Tycker jag om alla mina saker, har jag det rörigt och vad behöver jag egentligen? Feng shui är en gammal kinesisk lära. Den handlar om hur människor, djur och växter påverkas av naturen, hur du mår, hur du skall hitta och underhålla och bevara den inre hälsan och den yttre skönheten. Det är nämligen så här, när du har det stökigt, och omger dig med saker som inte ger dig positiva vibbar, stjäls en väldig massa livsviktig energi. Det skapar stress, oro och irritation. Feng shui är ett stort ämne, men i det här sammanhanget vill jag påvisa om hur saker och oreda omkring oss, påverkar oss mer än vad vi anar. Ett av de råd Feng Shui ger, är att undvika att spara sådant som du inte tycker om, eller förknippar med dåliga minnen såsom saker, presenter, ja allt egentligen.

Genom att använda Feng Shuis principer till att organisera och rena boendet, kan människan leva mer i enhet, balans och harmoni med omgivningen. Det är bara att sätta fart! Börja organisera, slänga ut och rensa bland dina prylar, göra dig av med det du inte känner dig bekväm med och ställ i ordning. När du kommit igång med det här ”tänket? är det bara att fortsätta i alla hemmets vrår. När jag menar att rensa och slänga saker, betyder det inte att allt behöver slängas rakt i soporna, ge bort, skänka till insamlingar eller sälj. Det du inte gillar, kanske någon annan vill ha, och mår bra utav. Det här funkar! (För de flesta) Efter att ha använt den här metoden, kommer du må bättre och känna en lättnad, det medför ett gladare och bättre utseende.

Om detta nu beror på den uråldriga kinesiska läran, så är det rätt häftigt tycker jag. Feng Shui för bevarandet av vår inre hälsa och yttre skönhet! Sägs det. Vem vill inte må bra, och samtidigt vara snygg?!

Stylist Jessica Magnusson